Originele banden en velgen voor een Mini

Als we het hebben over de Mini, dan denken we in eerste instantie aan de klassieker, de kleine auto. Deze werd van 1959 tot 2000 gemaakt. De kleine auto had een uitgesproken karakter en bovendien was de wagen revolutionair wat betreft de techniek.

Eerste auto met een dwarsgeplaatste motor

Zo was de Mini de eerste auto met een dwarsgeplaatste motor van 850, 1000 en 1275 CC. Ook was het de eerste wagen met hydrolastic. Om de kosten te drukken werd later echter weer een stap terug naar rubber gedaan. In 2001 nam BMW de merkrechten over en presenteerde het niet veel later een geheel nieuwe Mini in de vorm van de New Mini. In 2007 kwam daar een stationwagon uitvoering bij. Deze auto kenmerkte zich door karakteristieke dubbele achterdeuren. Ook werd de Mini Clubman op de markt gebracht, net als de Countryman.

Doe geen afbreuk aan de stoere uitstraling en kiest de juiste Mini velgen

Nog steeds is de Mini een auto met karakter. Zeker als u de originele Mini velgen op uw auto hebt. Het gebruik van de originele Mini velgen is niet alleen beter voor de uitstraling, het is bovendien een stuk veiliger ook. Zo hebben de vegen invloed op het remvermogen van de auto. De velgen moeten namelijk correct aansluiten om gebruik te maken van het optimale remvermogen. Met de originele Mini velgen doet u bovendien veel langer dan met de replica’s. Met de echte Mini velgen kloppen de kilometers altijd en voorkomt u dat de wielen steeds de wielkas van de auto raken.

Zeker voor de Mini is de uitstraling belangrijk. Het maakt er een bijzondere auto van. De auto is in alles stoer en robuust, ondanks zijn nog steeds geringe afmetingen. Aan dat beeld moet u niet tornen en dus is het niet erg verstandig te kiezen voor replica’s maar gewoon voor de echte en originele Mini velgen te kiezen.