Wacht niet te lang met de voorruit herstellen

voorruit herstellen

Bij schade aan de voorruit van je vervoermiddel is het verstandig om niet te lang te wachten met de voorruit herstellen. Een voorruit met een beschadiging heeft een zwakke plek. Door temperatuurverschillen of door krachten als gevolg van de weersomstandigheden stijgt het risico dat zo’n voorruit helemaal doorscheurt. Dan heb je echt een probleem, want dan kun je niet meer verder rijden. De voorruit herstellen moet je daarom bij voorkeur meteen laten doen nadat de schade is ontstaan. Zelfs als het om een sterretje gaat van een opspattend steentje. Dat is een schade waarvan ten onrechte wordt gedacht dat die weinig kwaad kan.

voorruit herstellen

Hoe regel je het voorruit herstellen?

Voor het voorruit herstellen kun je het beste contact opnemen met een bedrijf dat is aangesloten bij AAS Schadeherstel. Je neemt telefonisch contact op of je maakt een afspraak via de website. Als je verwacht dat de hele voorruit moet worden vervangen is het verstandig om dat enkele dagen voordat je de reparatie wilt laten uitvoeren te doen. Het herstelbedrijf heeft dan ruimschoots de tijd om een passende nieuwe voorruit te bestellen. Voor een voorruit herstellen die beschadigd is door een steentje kun je een dag van tevoren een afspraak maken.

De voorruit herstellen van schade door een opspattend steentje

voorruit herstellen

Een opspattende steentje veroorzaakt sterretjes in de voorruit. De ruit herstellen kost dan meestal niet zoveel tijd. Een voorruit herstellen van een sterretje begint met het reinigen van de beschadigde plek. Daarna wordt er vloeibare kunsthars in de beschadiging gespoten. De beschadiging wordt daarmee opgevuld. Door met een Uv-lamp op de kunsthars te schijnen wordt die keihard. Dan heeft de voorruit zijn sterkte terug. Tenslotte wordt de ruit helemaal glad gepolijst. Daarmee wordt voorkomen dat je een vertekend beeld ziet door de voorruit.