Bumperbeschadiging

bumperbeschadiging

Iedereen heeft weleens een bumperbeschadiging gehad aan zijn auto. Dat is logisch, want de bumpers zijn bedoeld om de eerste klap op te vangen als je ergens tegenaan rijdt, zodat niet de rest van de auto beschadigt. Het is mogelijk dat je dit niet zelf hebt veroorzaakt. Hoe vaak komt het niet voor dat je je auto op een parkeerplaats neerzet en hem later terugvindt met een flinke beschadiging aan de bumper. Omdat gedacht wordt dat reparatie van dit type schade enorm kostbaar is rijden veel autobezitters ermee door. Bij AAS Dagherstel zijn de kosten van reparatie van een bumperbeschadiging wel te overzien.

bumperbeschadiging

Reparatie van een bumperbeschadiging

Bij een bumperbeschadiging wordt door de eigenaar van de auto vaak gedacht dat reparatie alleen mogelijk is door de volledige bumper te vernieuwen. Dat klopt niet. Bij AAS Dagherstel is een methode ontwikkeld waarmee een schade aan de bumper onzichtbaar kan worden hersteld. Dat kan bij een beschadiging met een lengte van maximaal 15 centimeter, waarbij ook de lak is beschadigd. Reparatie kost 419 euro. Dat is best duur, maar veel goedkoper dan dat het zou kosten om de hele bumper te vernieuwen.

bumperbeschadiging

Spotrepair bij een bumperbeschadiging

Als bij een bumperbeschadiging alleen de plek van de beschadiging wordt gerepareerd en overgespoten heet dat spotrepair. Dat gaat als volgt. Eerst wordt de scheur of deuk netjes gerepareerd. Daarna wordt de gerepareerde plek geschuurd en glad gemaakt met een soort plamuur. De inmiddels weer helemaal gladde bumper krijgt daarna op de beschadigde plek een nieuwe grondlaklaag en een nieuwe toplaklaag. Tenslotte wordt de schadeplek gepoetst. Dan is er van de bumperbeschadiging niets meer te zien. Deze reparatie wordt in de meeste gevallen binnen een dag uitgevoerd. Als tijdens de werkzaamheden blijkt dat de schade ernstiger is dan verwacht zal de reparateur contact met je opnemen.