Waar moet je op letten bij het kopen van een auto?

Er is altijd een enthousiasme bij de aanschaft van een nieuwe auto.
al die enthousiasme kan ook meteen verdwijnen als sneeuw voor de zon, auto complicates die niet van te voren waargenomen waren. Dit kan met de beste ervaren lieden nog gebeuren maar stelt u zich voor als u helemaal geen ervaring heeft bij de aanschaft van een voertuig. Hier zullen wij een aantal tips aangeven waarop je zou moeten letten.

(deze tips zullen grotendeels gelden voor de aanschaft van een nieuwe tweede handse auto)

Auto verkopen

  1. Het kopen van een tweede handse voertuig kan bij een particulier of bij een autodealer verschillen, bij een auto dealer is altijd sprake van garantie dat het voertuig wat je koopt, voldoet aan de eisen die de verkoper schetst.
  2. Controleplicht heb je altijd als je van plan bent een tweedehands auto te kopen. Dat betekent dat wanneer jij je oog hebt laten vallen op een bepaalde tweedehands auto en je wilt ‘m kopen, dat je dan goed moet bekijken wat je koopt. Een auto monteur meenemen bij de check up is altijd aangeraden.
  3. Mocht er na het kopen van de auto vrijwel direct toch iets niet goed zijn, dan is de verkoper verplicht het probleem kosteloos te verhelpen. Dat is de wettelijke garantie die je hebt als je als consument iets koopt bij een bedrijf. En dat geldt ook voor een tweedehands auto.
  4. Als laatst wees ervan verzekerd dat de auto papieren correct en in orde zijn om te laten registreren op naam van de nieuwe eigenaar.

Bron: www.autoverkoopsites.com