Verschillende toepassingen van een aluminium catchtank

Heeft u een rallyauto in uw bezit? De kans is groot dat deze auto voorzien is van een aluminium catchtank. Door de auto van een aluminium catchtank te voorzien, wordt voorkomen dat deze tijdens het nemen van lange bochten stilvalt. Op dit vlak verschilt een rallyauto sterk van een reguliere personenauto. Bij een normale auto wordt de brandstof tijdens het nemen van een bocht naar een kant van de brandstoftank gestuwd. Dit maakt dat er niet langer benzine aangezogen kan worden door de motor en de auto stilvalt. U moet er niet aan denken, dat u dit tijdens een rally overkomt!

Bij een aluminium catchtank is er altijd een reserve beschikbaar, die door de motor kan worden aangezogen tijdens een bocht. Zo wordt voorkomen dat de motor zonder brandstoftoevoer komt te zitten en als gevolg daarvan stil zou vallen. Dit is echter niet de enige toepassing van een aluminium catchtank.

Olieresten opvangen met een aluminium catchtank

Een andere toepassing van een aluminium catchtank is de mogelijkheid om olie op te vangen met deze tank. Olieresten kunnen tijdens het rijden vrijkomen en opnieuw in het inlaattraject van de auto worden opgenomen. Dit heeft vergaande gevolgen voor de prestaties van uw rallyauto. Zo kan de motor ernstig verslechteren als gevolg van de opnieuw opgenomen olie in het inlaattraject. Een aluminium catchtank vangt deze olieresten op en zorgt er zodoende voor dat de rallyauto in een topconditie blijft. Dit zal uw prestaties tijdens een deelname aan een rally verbeteren.