Een auto importeren uit Duitsland

Auto importeren
BPM berekenen bij auto importeren

Ben je op zoek naar een nieuwe auto en denk je erover na om een auto te importeren uit het buitenland, bijvoorbeeld uit Duitsland? Mocht dat het geval zijn, dan zijn er verschillende zaken die je moet weten en waar je rekening mee moet houden. Zo krijg je onder andere te maken met de BPM. In dit artikel vertel ik je meer over wat er allemaal bij komt kijken als je een auto importeert uit het buitenland.

De BPM

BPM staat voor ‘Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen’ en je betaalt deze belasting als je een nieuwe auto koopt. Deze belasting geldt voor personenauto’s en motoren en ook bij bestelauto’s. Het bedrag dat je aan BPM moet afdragen, hangt af van de CO2-uitstoot van de personenauto, motor of bestelauto die u importeert. Hoe hoger de uitstoot is, hoe slechter het voertuig in principe voor het milieu is en dus betaal je meer BPM naarmate de uitstootwaarde hoger is.
In sommige gevallen kan het voorkomen dat u recht heeft op vrijstelling van de BPM, het is dus altijd raadzaam om dit goed na te gaan, want het kan u duizenden euro’s schelen. Bij het importeren van een voertuig uit het buitenland is het altijd verstandig om de hulp in te schakelen van een gespecialiseerd bedrijf, zoals Automotiveimport.

Benzine, Diesel en de ‘stekkerauto’

Zoals ik eerder in dit artikel al aangaf, betaal je een hoger bedrag aan BPM naarmate de CO2-uitstoot per kilometer hoger is. BPM berekenen kun je doen op verschillende websites, waaronder op de website van Automotiveimport. Dieselauto’s en benzineauto’s zijn doorgaans de meest vervuilende type auto’s. Tegenwoordig zijn er ook steeds vaker hybride auto’s op de markt. Een hybride auto rijdt gedeeltelijk elektrisch en wordt gedeeltelijk aangedreven door fossiele brandstof. Omdat dit type auto een stuk zuiniger is dan een traditionele diesel- of benzineauto, betaal je voor een hybride auto een lager bedrag aan BPM.
Wil je milieubewust zijn en wil je helemaal geen BPM betalen? Kies er dan voor om een volledig elektrische auto uit het buitenland te importeren. Tot 2020 betaal je voor een volledig elektrische auto namelijk helemaal geen BPM. De Nederlandse overheid heeft dit type auto’s vrijgesteld van BPM om elektrisch rijden te stimuleren.

Succes met de aanschaf van uw nieuwe auto! Wilt u meer weten over wat er allemaal komt kijken bij het importeren van een auto of bent u op zoek naar de hulp van een expert op dit gebied? Bezoek dan eens de website van Automotiveimport.