Auto importeren in 6 stappen

Het importeren van een (jong) gebruikte auto levert vaak voordelen op en kan ook voor u interessant zijn. Zo kan het u een besparing opleveren en kunt u kiezen uit een groter aanbod van vaak rijker uitgeruste auto’s. In het stappenplan leggen wij het uit en wat u moet doen om een auto te importeren uit het buitenland. Bedrijven zoals XRAY kunnen u hierbij helpen.

1. Aankoop

Koop uw voertuig bij een gerenomeerd autobedrijf. Ga hierin zorgvuldig te werk en zorg voor een deugdelijke factuur. Vraag altijd naar de autopapieren en het onderhoudsboekje.

2. Visuele inspectie bij inname

Zorg dat u het voertuig goed heeft geinspecteerd voor de aankoop. Controleer de kilometerstand en eventuele schades.

3. Transport van EU-land naar Nederland

U kunt er voor kiezen om de auto zelf naar huis te rijden – u moet dan in het land van aankoop een tijdelijk kenteken aanvragen en ervoor zorgen dat de auto verzekerd is – of te laten transporteren.

4. RDW-keuring

Eenmaal in Nederland moet het voertuig gekeurd worden bij de RDW. De eigenaar van het voertuig moet hier bij aanwezig zijn. Houd hierbij rekening met lange wachttijden.

5. Bepalen en afdragen BPM

Na de RDW-keuring is geweest moet u de BPM aangifte formulier invullen. Dit betekent dat u het BPM bedrag moet berekenen. Om  dan vervolgens het aangifteformulier in te kunnen invullen.

6. Kentekenen

U ontvangt van de RDW het nieuwe kenteken en de kentekencard op uw naam. U hoeft u alleen nog de kentekenplaten te monteren.