Welke verschillen zijn er tussen Financial en private lease?

Een auto kopen is en blijft een investering wat veel mensen niet gelijk af kunnen tikken. Dan is de meest logische keus leasen, en dat doen ook steeds meer mensen. Er zijn veel redenen om te leasen maar de meest voornamelijke is het verspreiden van je uitgaven en niet in een keer een groot bedrag kwijt te hoeven zijn. Maar er zijn veel mogelijkheden in het leasen van een auto. Dus wat is nou het verschil tussen Financial en Private lease, en wat sluit het best aan met hetgeen dat jij nodig hebt?  Om zo goed mogelijk antwoord te geven op deze vraag heb ik de Financial en Private lease even apart genomen zodat je na het lezen van dit artikel goed de verschillen weet.

Financial lease

Dit is een veelgebruikte vorm om een een auto te leasen. Bij financial lease ben je direct de economische eigenaar van de auto. Want de restwaarde van de auto is voor jezelf. 

Als je kiest voor financial lease betaal je zelf de wegenbelasting en de verzekering van de auto. Dit is natuurlijk ideaal om niet je schadevrije jaren niet te verliezen. 

Private lease

Private lease is een andere vorm of je auto te leasen. Bij private lease wordt je auto voor een bepaald bedrag per maand geleased. in dit bedrag zit al de verzekering en wegenbelasting, en onderhoud van de auto de leasemaatschappij die zorgt hiervoor en neemt alles uit handen.  In principe hoef je alleen te tanken en kun je rijden en zijn er maandelijks geen extra kosten. En is contract ten einde? Dan lever je de auto wel gewoon weer in. De meest populaire is wel voor een volkswagen private lease.
Maar bij een private lease zitten wel een aantal nadelen. Zo moet je goed uitkijken dat je de overeenkomst van een maximum aantal kilometers niet overschrijdt want dan zijn de kosten wel voor eigen rekening. Ook is het zo dat de auto na het leasecontract ingeleverd moet worden en de restwaarde heb je dan ook niet, verder bouw je geen schadevrije jaren op en je huidige kunnen zelfs komen te verlopen.  Vraag je af wat voor private lease contract je moet afsluiten? Dan zijn er websites waar je private lease kunt vergelijken.