Tips voor auto onderhoud

autostoel

Bij het kopen van een nieuwe of tweedehands auto is het belangrijk dat hij natuurlijk zo lang mogelijk mee gaat. Het is niet de bedoeling dat er heel veel geld aan onderhoud op gaat natuurlijk. Wij geven tips voor het onderhouden van jouw auto!

1. Stippel je weg van tevoren uit

Dit lijkt misschien wat vergezocht, want wie gaat nou van tevoren zijn weg nog uitstippelen op de kaart? Stiekem is dit nog niet zo gek. Als je elke dag een slecht begaanbare weg gebruikt, kan dit funest zijn voor het onderstel van de auto. Dit kan leiden tot versleten schokbreker, beschadigde banden en kromme velgen. Even een andere weg nemen is daarom nog niet zo’n gek idee. Hierdoor gaat alles net even wat langer mee en zit je niet te wiebelen in de autostoel.

2. Gebruik je rem om te remmen

Dat klinkt natuurlijk heel logisch, maar veel automobilisten met een handbak remmen af ‘op de motor’. Dit zorgt voor extra belasting van de lagers, waardoor de levensduur van de componenten van je versnellingsbak wordt verkort. Het is dus beter als je moet afremmen om dan ook gewoon je voetrem te gebruiken in plaats van de motorrem.

3. Laat de airconditioning aan staan

Je hebt waarschijnlijk veel vrienden die weigeren hun airco aan te zetten, omdat dit duurder is. Dit is allang niet meer zo. Misschien als je een oude auto hebt kan dit nog op gaan, maar moderne systemen zijn efficiënt. Door de airco in de winter uit te zetten kan dit tot afdichtingen leiden en enorme schade. Als je hem in de zomer weer inschakelt kan het systeem gaan lekken en dat kost je uiteindelijk meer geld.

Zorgt jouw autostoel voor rugpijn? Lees dan een andere blog op onze website voor meer informatie.